Wratten met het huis-, tuin- en keukenmiddelen verwijderen

Huismiddeltjes zijn voor vele mensen de eerste stap om een wrat te verwijderen. Sommige van deze behandelingen kunnen succesvol zijn, maar het duurt vaak langer voor ze werken en soms werken ze ook niet.

Een zeer populair huismiddeltje is appelazijn, aangezien dit één van de meest efficiënte methoden is. Appelazijn aanbrengen op de wrat zal er op termijn voor zorgen dat de wrat zwart wordt en afvalt. Een volledige lijst van huismiddeltjes vind je hieronder. Ondertussen is het goed om ook preventief te werk te gaan en niet blootsvoets rond te lopen. Gebruik elkaars voorwerpen voor persoonlijke hygiëne niet en pulk niet aan je eigen wratten. Blijf van wratten van andere mensen af.

 

 1. Geef je immuunsysteem een boost.
 2. Stop verspreiding
 3. Ananas. Breng verscheidene keren per dag verse ananas rechtstreeks op de wrat aan. De natuurlijke zuren en enzymen kunnen helpen.
 4. Knoflook. Meng wat verse knoflook met water en breng de pasta aan op de wrat. Doe er een verband op. Breng het om de paar uur opnieuw aan en ga hiermee door tot de wrat weg is.
 5. Bakpoeder. Meng bakpoeder en wonder olie, ook wel Ricinus olie, Wonderboomolie of castorolie genoemd, tot een pasta. Breng dit ‘s nachts aan op de wrat en dek af met een verband. Herhaal dit dagelijks. Je kunt ook proberen om geplette, verse basilicum op dezelfde manier aan te brengen of zelfs om beide methoden te combineren.
 6. Vitaminen. Plet een tablet vitamine C en meng met water tot een dikke pasta. Breng aan op de wrat en dek af met een verband. Je kunt ook proberen om een vitamine E-capsule te breken, dit op de wrat te wrijven en af te dekken.
 7. Aspirine. Pas toe op dezelfde manier zoals de geplette vitamine C-tablet. Plet de tablet en meng met een beetje water, breng de pasta aan op de wrat en dek ‘s nachts af. Herhaal dit verschillende nachten tot de wrat weg is.
 8. Tea tree olie. Breng rechtstreeks op de wrat aan en dek dan af met een verbandje. Herhaal dagelijks. Je kunt dit ook mixen met kruidnagel- en/of wierook- olie.
 9. Bijenpropolis. Bij sommige mensen was het succesvol om verschillende keren per dag propolis rechtstreeks op en om de wrat aan te brengen. Of probeer dit ’s avonds aan te brengen en af te dekken tot ’s morgens.
 10. Aloë vera. Dit werkt het best rechtstreeks van de plant. Breek een blad af en wrijf de gel op de wrat. Aloë vera bevat appelzuur. Als je geen plant heeft, haal dan de puurste vorm van aloë die je vindt. Dek af na elke toepassing.
 11. Toverhazelaar. Toverhazelaar is een sterk samentrekkend middel. Om de toverhazelaar aan te brengen, haal je pure toverhazelaar bij een natuurdrogist en breng je dit rechtstreeks op de wrat aan. Laat dit er gedurende 10 minuten op zitten en verwijder nadien met een schoon droog doekje. Als je dit tweemaal per dag doet, zou je binnen enkele weken van uw wratten af moeten zijn!
 12. Essentiële olie: kruidnagel, lavendel, wierook. Je kan ook de wonderolie vervangen door om het even welke van de volgende oliën die ongeveer hetzelfde resultaat geven: oregano-olie, vitamine E-olie, limoenolie, olie van cashewnoten, visolie, levertraan, alsemolie, sandelhoutolie, limoensap en aloë vera.
 13. Melkkruid (de vloeistof in de stengel). De plaatselijke toepassing van melkkruid is een eeuwenoude remedie tegen wratten. Sommige mensen hebben succes gehad met deze inheemse plant.
 14. Geplet basilicumblad. Basilicum is rijk aan elementen met antibacteriële en antivirale eigenschappen. De bladeren ervan aanbrengen op de wrat kan de wrat langzaam doen krimpen en uiteindelijk zelfs doen verdwijnen. Dit is één van de natuurlijke manieren om wratten te verwijderen. Plet enkele bladeren van basilicum en wrijf deze op de wratten. Je kan geplette bladeren ook aanbrengen op de wrat en hier tape over plakken. Na een paar dagen kan het zijn dat de wratten beginnen met schilferen en uiteindelijk plaats maken voor een nieuwe huidlaag.
 15. Banaan (afgeschraapte stukjes van de binnenzijde van de schil). Wratten kwijtraken kan je ook proberen met bananenschil. Neem een stukje van de schil en plaats dit op de wrat en sluit het geheel af met tape. Laat dit er enkele uren zitten. Je kan ook limoenschil gebruiken om de wratten te bedekken.
 16. Paardenbloemmelk (vloeistof uit de stengel). Breek de stengel van een paardenbloem open en breng de witte melk aan op de wrat. Dek af met een pleister. Herhaal ’s avonds en dan elke morgen en avond opnieuw tot de wrat weg is.
 17. Papaja bevat een enzym dat dode huid verteert. Maak ondiepe sneden in het oppervlak van een onrijpe papaja, vang het sap dat eruit loopt op en laat het stollen. Mix het ingedikte sap met water en breng het ‘s ochtends en ‘s avonds aan.
 18. Rauwe aardappel. Er lijkt hier geen duidelijke bewijs voor te zijn, maar één van de meest toegepaste natuurlijke remedies tegen wratten is de wrat inwrijven met een aardappel. Er is niet veel wetenschappelijk bewijs dat dit onderbouwt, maar mensen doen dit al eeuwenlang, soms met succes. Het is het proberen waard! Een interessant deel van het oorspronkelijke historische gebruik is om de aardappel te begraven na gebruik en wanneer je deze twee weken later terug zou opgraven zou hier een wrat op zitten (en zou de jouwe weg zijn). Dit is af te raden.
 19. Ui. Breng uiensap aan op de wrat en laat dit er een nachtje op zitten. Doe dit regelmatig gedurende tenminste 15 dagen. De wrat kan uitdrogen en kan er vanzelf afvallen.
 20. Wonderolie. Wonderolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Je kunt een paar druppels castorolie aanbrengen op de wratten. Castorolie heeft wel een weerzinwekkende geur. Je kunt deze behandeling een beetje aangenamer maken door een beetje pepermuntolie toe te voegen. Of de behandeling met vitamine E-olie te doen. Laat een watje weken in wonderolie, plaats dit op de wrat en bedek de wrat met tape. Laat dit er een nacht op zitten. Door deze simpele behandeling gedurende een week te herhalen zullen de wratten voor altijd verdwijnen, zo valt op te maken uit de overlevering.
 21. Een pasta van wortels en olijfolie.
 22. Baksoda gemengd met azijn.
 23. Urine (grootmoeders middeltje).
 24. Duct tape. Er is een beperkt wetenschappelijk bewijs voor het gebruik van duct tape voor de behandeling van wratten en voetwratten. Je plaatst dan een passende hoeveelheid duct tape op de wrat of voetwrat gedurende ongeveer 6 dagen. (Als de tape eraf valt, vervang je deze door een nieuw stuk tape). Na de zesde dag van de behandeling, dompel je de wrat onder in water. Herhaal het proces, en houd de behandeling gedurende 2 maanden continu vol.
 25. Maak een stuk berkenbast vochtig met water en plak het over de wrat met de binnenkant van de bast naar de huid. De bast bevat salicylaten, die ook gevonden kunnen worden in vrij verkrijgbare middelen.
 26. Er zijn 3 dingen nodig om wratten te verwijderen met appelazijn. Appelazijn, watten of een wattenstaafje, en een pleister. Elke nacht voor je naar bed gaat, week je een watje in appelazijn, brengt dit aan op de wrat en houdt het watje op de plaats met een pleister. Laat dit er de hele nacht op, of als je wilt zelfs 24 uur per dag, maar vervang het geweekte watje en de pleister elke avond gedurende een week. De wrat zal opzwellen en kan kloppen aangezien deze reageert met de azijn. Na de eerste twee dagen wordt de wrat zwart en na een week of twee zal de wrat er af vallen.

 

Dit waren enkele tips en trucjes die zouden kunnen helpen om wratten op een natuurlijke wijze te verwijderen. Als je wratten hebt, focus dan vooral ook op preventie, vermijd om blootsvoets rond te lopen, deel geen items voor persoonlijke hygiëne en raak geen wratten aan (niet van uzelf of van andere mensen).